Truthtag





her eskinin köşesinde kıyısında biryerinde sıkışmış yada bulaşmış yenilik vardır..
www.truthtag.com

Sprinkle Brigade




arkadaşlar bunlar bildiğimiz b.ktan işler :)) yaw hakketen b.ktan işler yapıyo adamlar.... gezinin görün sitesini..

street art




sokak enstelasyonları düzenleyen bir grup sanatçının işlerini sitelerinden gezebilirsiniz.

Little People





Slinkachu, ayrıntılarda sakladığı farklı dünyaları bizlere sunan bu sokak sanatçısının instalation( yerleştirme) lerini sitesinden gezebilirsiniz.... iyi seyirler...

Cep Sineması

Türk yapımı Kısa Filmlerin yayınlandığı bir site.... Henüz yeni bir site olmasından dolayı kaynak sıkıntısı çekiyorlar gibi geldi bana umarım destekler çoğalırda bizde kısa filmler izleriz..
Siteyi buradan gezebilirsiniz...

Metroda Sanat

47 yaşındaki Luc Grateau 2004′ten beri metroya bindiği zaman elindeki bilete, karşısına kim oturursa onun portresini yapıyor. Neredeyse dört sene içinde binden fazla portre çizmiş.
Grateau için asıl önemli olan gündelik hayatında gördüğü o yüzleri unutmamak ya da hatırlamaya çalışmak. Hatta bazen yaptığı işe o kadar dalıyormuş ki, inmesi gereken durağı kaçırıyormuş. Tabi içindeki sanatçı ruhunun bir de asi tarafı mevcut. Yırtılmış ya da bir kısmı eksik posterleri de tamamlıyor sonrasında fotoğrafını çekip sitesine koyuyor. Grateau için bunlar hep kısa ömürlü çünkü yerine yeni posterler geliyor. Onun gözdesi daha çok biletlerdeki portreler

SESSİZ DİRENİŞ

Moskova Fotoğraf Evi Müzesi koleksiyonunda yer alan fotoğraflardan oluşan , Ekim Devrimi sonrası totaliter rejimin baskısı altında yılmayıp yaşadıkları dönemi belgelemeye devam eden birbirinden ünlü 18 Rus fotoğrafçının çektiği ve bugün artık birer klasik olarak kabul edilen toplam 194 orijinal baskılar yer almaktadır.

Filmden Resme

Çağımızda sanatçı bulduğu olanakları değerlendirdiğinde artık her şeye sahip olduğu yanılsamasına kapılabilir. Bilgisayar tüm bilgileri ayağına sermektedir. Böylece birey kendi sınırlarını zorlamaya çağırılmaktadır. Medyatik ağ ortamı ve teknoloji, Avrupa ve Amerika’da sanat üretimini durdurmuş değildir. Tam tersine modern sonrası süreçte sanat patlamaları meydana gelmiştir.
Günümüz sanatçılarından Johannes Kahrs da, teknolojinin olanaklarından faydalanmaktadır. Televizyon, video gibi alternatif teknik ve malzemeleri kullanır. Kahrs’ın çalışmalarında ortaya çıkan yapı medya ve sinema tarihinin yaratılarından yararlanma şeklinde kendini gösterir.
Televizyonun işlerliğine göndermede bulunarak “Televizyon dünyadır,” diyen Baudrillard tüketim toplumundaki enformasyon, gösterge ve imaj bolluğuna dikkat çekerken; bu bolluğun, bizim göstergeleri bir anlatının ardışıklıklarını oluşturacak şekilde birbirine zincirleme yeteneğimizi dumura uğrattığını savunur. Bizler artık imajların akışındaki yoğunlukları yüzeysel olarak yaşamaktan zevk alıyoruz.
Yaşadığımız çağın, görsel bilgilendirme ağırlıklı olmasının getirdikleri, bu çağda yapılacak sanat yapıtlarına da direk yansıyacaktır. Her şeyin televizyon görüntülerine dayandırıldığı internet ve televizyondan elde ettiğimiz görüntüler artık resim sanatının da konusu olabilmektedir. Artık resim, doğadaki bir görüntüye ilişkin algılarımız değil, televizyondaki görüntünün etkisini barındırabilecek hale gelmiştir.

Bu noktada Johannes Kahrs da disiplinlerarası olanakları kendi düşünsel kaygılarıyla bütünleştirerek şaşırtıcı sonuçlara gitmekte ve enformatik dönemin sunduğu tüm olanakları harmanlayan yeni bir estetik üzerinde durmaktadır.
Film kareleri uyarlamalı resimlerinde efektleri gözlemlemesi, görseli son derece ekran estetiği doğasına uygun resmedebilişini sağlarken resimlerinde kullanmayı tercih ettiği malzeme yağlı boya gibi klasik resim malzemesidir.
Kahrs’ın film karelerinden yapılmış resimleri, dondurulmuş film karesinin hareketli durağanlığını, resmin durağanlığı içinde bir hareket halinde yansıtması açısından oldukça başarılıdır.
Sinema yeni ve diğerlerinden farklı bir sanat olmakla birlikte diğer sanatların her birine özgü görünümlerin kimilerini benimsemiştir. Bunun gibi resim sanatı da sinemadan etkilenmiştir.

Stanley Lau

Stanley Lau'nun diğer 76 işine buradan ulaşabilirsiniz.

The Pearce Sisters


Bu yaz, birçok festivalde ödülleri toparlayıp evine götüren Aardman Animation'dan yeni bir kısa animasyon: The Pearce Sisters.