"NETAME" Sadi Güran-Senem Akçay-Deniz Cuylan

"Netame" , İlüstratör Sadi Güran,Portecho grubundan tanıdığımız müzisyen Deniz Cuylan ve mimar/yazar Senem Akçay'ın ortak çalışması olan bir grafik-roman.Üç disiplinin birbirinin içine geçtiği bu grafik roman/albüm , aynı hikayeleri , yetkin olduklari farklı dillerde anlatan üç arkadaşın ürünü.İhtişamlı , karanlık ve kalbi kırık bir şehirde geçen , gerçek dışına kayan ama gerçekten beslenen bu hikayeler, kitaptaki resim ve müziklerden ilhamını alıyor.Alef Yayınevinden çıkan bu özel çalışma , genelden çok detaya yönelen , karakterlerin sıradan hayatlarını irdelemek yerine , bir anda onları yaşadıkları tekinsiz bir duruma sokan bir iç yolculuk hikayesidir.

"Smarin Design’dan Livingstone Koleksiyonu"




Livingstone Koleksiyonu, düş ve gerçeklik arasındaki sıradışı ama doğal biçimleriyle sanat ve iç mekan tasarımı arasında bir bağ oluşturuyor, kaçışa ve düş kurmaya davet ediyor.
Livingstone insanın doğayla ilişkisi ve doğadan gelen unsurları çevresinde görme isteğinden esinlenerek kullanıldığı mekanda huzur ve rahatlığa geçişi temsil ediyor.
Çok büyük boyutlu çakıl taşı formundaki koleksiyon yer minderlerinden ve kanepelerden oluşuyor. Değişken ölçü ve şekillerdeki minder ve kanepeler kullanıcının isteğine göre düzenlenerek çağdaş mekanlarda dinlenme alanları yaratıyor.
http://www.smarin.net/

"9" Shane Acker



Garanti Galeri ve Platform Garantinin düzenlediği 2008 yılı boyunca sürecek "Disiplinlerötesi" konferans dizisinin konuğu olan "Markos Novak"(mimar,sanatçı,besteci ve kuramcı) konferansını "Shane Acker" isimli öğrencisinin filmiyle bitirdi.Shane Acker bundan böyle Tim Burton ile çalışacakmış.